Труханів острів – ласий шматочок. Кому дістанеться ця земля?

17 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

Мер Києва старається з усіх сил. Він хоче землі на Трухановому острові захистити від дерибану. А ось Київрада оренду даних ділянок дозволяє.Ось, наприклад, депутати міськради прийняли рішення в оренду на п’ятирічний строк віддати ділянку землі, площа якої складає 0,5 га. По останнім відомостям міський бюджет від будівельної компанії «Будінвест менеджмент» буде отримувати щорічно 350 тисяч гривень, а сама вартість землі складає 11,5 мільйонів гривень.

Новини Евромісто: Ремонт дороги ЖК “Европейське Місто”!

Приводом для проведення землевідведення послужив наступний факт: на ділянці є спортивний комплекс, який належав фірмі. Завідуючий тимчасової комісії, яка займається перевіркою землевідведень на території Труханового острову, Олексій Гриценко повідомив, що там розташовані: басейн, приміщення з більярдом і житловий будинок невеликих розмірів. Відношення до спорту має тільки поле для міні-футболу, а також великого тенісу. Цей комплекс огородили парканом і перекрили киянам доступ до води, порушуючи таким чином, український Водний кодекс.
Тетяна Меліхова – депутат Київради – впевнена в наступному: спочатку ця фірма землю захопила, а вже потім через суди узаконила самозахват. Не сесію поспіхом було винесено питання оренди. Цю ситуацію навіть не розглядала комісія з землевідведення. Жодних сумнівів не викликає версія, що депутати поспішать землі, які належать Трухановому острову, роздати, поки комісія, яка займається землевідведенням, не перейшла до активної перевірки ділянок.
Є ще одна фірма – УНПКП «Атіка» – її приписують також Євгену Сарнацькому, як і фірму «Будінвестменеджмент». Київрада робила спроби зробити передачу двох інших ділянок на тому ж Трухановому острові. Заблокована трибуна завадила прийняти позитивне рішення з цього питання, але найближчі засідання Київради знову займуться розглядом цього питання. Депутати збираються в оренду передати ділянку, площа якої складає 1,5 га.
Територія ця щільно прилягає до тієї ділянки, яка передана вже фірмі під назвою «Будінвест менеджмент». Оренда цієї землі майже 300 тисяч гривень, а ось орієнтовна вартість складає 10 мільйонів гривень. Є ще подібна сумнівна ділянка, площа її складає 0,26 га, а вартість 1,6 мільйона гривень, орендна ставка – 50 тисяч гривень.
Якщо вірити обіцянкам мера Києва, то він збирається на всі рішення, які приймала Київрада з приводу передачі в оренду землі, накласти вето.