На що саме треба звертати увагу під час вибору житлового комплексу?

29 Вересня 2015 Спеціальні пропозиції

Які ж проблеми чекають покупців приміської нерухомості, а також на що саме треба звертати увагу під час вибору житлового комплексу? На це питання дає компетентні відповіді Владислав Кононов – партнер девелоперської компанії.

Як кияни столичні квартири проміняли на житло в передмісті ?
Завжди столичні новобудови вважали якіснішими в порівнянні з приміськими. Як йдуть сьогодні справи на цьому ринку?
Років 10 назад або навіть більше саме так і йшли справи, а зараз стверджувати можна прямо протилежне. На сьогодні за такі ж гроші є можливість в передмісті придбати житло набагато якісніше за столичний. У Києві, по-перше, спочатку земля значно дорожче в порівнянні з передмістям. По-друге, дуже часто забудовники в столиці завищують невиправдано побудоване житло для того, щоб підвищилася ціна квадратного метра. Саме з цієї причини за містом значно легше відшукати оптимальну пропозицію за принципом «ціна-якість».
Виходить, що житло, яке відноситься до эконом-классу в Києві, здатні продати, як бізнес-класс?
Мені не відомо про подібні випадки, але дуже часто те житло, яке класифікується бізнес-класу, не витягає до такого рівня. Приміром, забудовники можуть економити на якості лад матеріалів, плануванню квартири або ж проводки. Подібні випадки можна зустріти також і в приміських об’єктах, але набагато рідше.
Якого рівня житло можна придбати в передмісті, якщо воно коштуватиме, як сама недорога столична квартира?
Під Києвом за цінами столичної квартири, яка відноситься до эконом-классу, можна придбати житло, так би мовити, в комплексі, що складається з декількох будинків (від 3-х до 10-ти), які розміщені на території під охороною, поряд з лісом, а можливо і водоймою, і де прекрасний вид з вікна. Такі параметри в столиці доступні можуть бути виключно для покупців бізнес-сегменту.
На що саме треба звернути увагу під час вибору місцерозташування житлового комплексу?
Головний аспект – це густина забудови території. Багато приміських районів на сьогодні занадто щільно забудовані. Це відповідно впливає на рівень життя. Приміром, в Ірпені житло продається більше, ніж в 70-ти новобудовах. У Вишневому, в Софіївській Борщагівці – 16, а у Бучі їх 13.
Які проблеми можуть чекати жителів перенаселених районів в передмісті?
Зрозуміло усім, що перенаселені райони не дадуть вам потрібної тиші, чистого повітря, живої природи. До міста звідти вже буде складніше добратися, навіть незважаючи на невелику відстань, оскільки під час пік, дороги туди будуть переповнені. Дитяча інфраструктура там також переобтяжена. Батьки насилу підшукуватимуть для дитини садок або ж школу.
Але головною проблемою в перенаселених районах передмістя є перманентне відключення електрики, оскільки мережа постійно буде переобтяжена. Від цього страждають, причому не лише ті люди, які купили квартири в новобудовах, дістається і місцевим жителям.