Оновлений порядок реєстрації квартир в новобудовах Києва

30 Вересня 2015 Спеціальні пропозиції

Вже першого вересня з’явилися оновлені правила дій на ринку нерухомості. Найголовнішим нововведенням в цій області є наявність Державної реєстраційної служби. Раніше ця служба діяла під назвою БТІ. Більше того, усі куплені квартири в новобудовах Києва можуть проводити реєстрацію і нотаріуси. Але, які ж все-таки є позитивні і негативні сторони цих нововведень?

Якщо вірити експертам, то такі нововведення, поза сумнівом, мають величезну кількість переваг. Ці позитивні моменти осягають тих людей, які здійснюють угоди по купівлі-продажу квартир і будинків. Ці нововведення дають можливість порівняно скоротити терміни проведення тієї або іншої угоди з нерухомістю. Якщо порівнювати, раніше цей самий процес міг займати від 1,5 до 2 місяців, то сьогодні він триває всього лише від 10 до 14 днів. Цей варіант дає можливість усім людям досить заощадити час і, якщо потрібно, то приступити до наступних угод.

Рівень безпеки цього виду угод у цей момент дуже сильно підвищився, тому як перевірка і реєстрація самого об’єкту проходить в одному і тому ж місці, крім того в дуже короткі терміни. Обманні дії в цьому випадку мінімізується в повному об’ємі.

Сьогодні немає потреби в тому, щоб звертатися у БТІ для отримання техпаспорта. Тепер і оновлення техпаспорта може відбуватися тільки на вимогу однієї із сторін. І після того, як угода була завершена, покупцеві не треба буде вирушати знову у БТІ, щоб швидко переоформити техпаспорт на себе.

На сьогодні відвідування нотаріуса є тільки одним обов’язковим моментом. У нотаріальну контору треба буде звернутися у разі відчуження нерухомості. І, на даний момент можна просто здійснити переоформлення квартири у нотаріуса всього за декілька годин.

За новими правилами нотаріус може мати доступ до держреєстру, тому в даному випадку є можливість перевірити самостійно об’єкт продажу, попросити, щоб оновили інформацію в реєстрі після того, як угода була завершена. На сьогодні з усіх реєстрів вже давно перенесена уся інформація в нові. Новий реєстр має усі дані про тих, хто володіє якою-небудь нерухомістю, знаходиться в праві власності, в іпотеках, або на нерухомість накладений арешт або ж платить визначений податок. Уся така сама інформація зберігається в реєстрі і про земельні ділянки.