Чи варто купувати квартиру під Києвом? Переваги і недоліки

30 Вересня 2015 Спеціальні пропозиції

Для того, щоб просто купити квартиру в Києві або ж за містом, є свої особливості. На що ж в першу чергу треба звернути увагу? Звичайно ж, в першу чергу треба розглянути усі плюси і мінуси такого придбання.

Що вибрати окремий будинок або будинок в котеджному селищі?
В даному випадку конкретної відповіді не існує. Тут усе залежить від того, що конкретно хоче покупець, чому віддає перевагу. Якщо вибрати варіант відносно окремих будинків, то у них повністю автономні комунікації і такого ж типу обслуговування, але вони вимагають від мешканців самостійності в рішенні тієї або іншої ситуації. Але, якщо купується житло в централізованому управлінні, то тут усе включено: і охорона, і центральне управління і інфраструктура. Як правило, в котеджному містечку вирішуються усі питання централізовано, але, звісно ж, за це доведеться заплатити.
Якщо говорити про виникаючі проблеми зі змістом такого будинку, то тут, усе залежить безпосередньо від розмірів об’єкту і якості будівництва. Якщо котеджне селище гідне, то і усі питання вирішуються компанією, що управляє, але якщо це селище не таке примітне, то і усі складнощі ляжуть на плечі власників.
Якщо схилятися до слів експертів, то люди намагаються купувати квартири від забудовника і будинки на вторинному ринку. Зараз стали популярни таунхауси, які купують в якості альтернативи звичайній міській квартирі. Якщо казати про заміські будинки, то, частенько їх купують, як додаткове житло або сезонне.
Багато хто вважає, що купуючи заміське житло, вони роблять дуже вигідний вклад в нерухомість. За словами деяких експертів, це хороші інвестиції, які роблять життя кращим.
Зазвичай, заміське житло набагато нижче за вартістю ніж звичайна міська квартира. Це можна прирівнювати до 20, а то і до 30%. Але, також є ще один плюс – разом з будинком покупець отримує і земельну ділянку. Недалеко від столиці можна купити вже готовий будинок з певною ділянкою, вартість якої може бути 700-800 доларів за квадрат. У будь-який час ринок заміської нерухомості завжди був перспективним і ті, хто це добре розуміє, намагається вкласти гроші саме в цьому напрямі.
Але, також є і недолік. Він полягає в тому, що в заміському будинку стають трохи вище витрати на комунальні послуги. Як правило, експлуатаційні витрати для заміського будинку можуть скласти один долар за квадрат або ж 1% від вартості житла. Для порівняння, якщо у будинку всього 150 квадратів, то в місяць за будинок доведеться заплатити 150 доларів, що набагато перевищує витрати в квартирі.