Чи зможуть відновити київські хрущовки?

20 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

Київ давно має проблему застарілого житлового фонду.
При управлінні О. Омельченка вирішували питання застарілого житлового фонду, але нічого конкретного зробити так і не змогли. На території Києва можна налічити більше трьох тисяч будинків, які давно вже треба було зняти з експлуатації. На цей час прибрати застарілі будинки і поставити на їхньому місці нові можливості немає, тому що у влади не вистачає на цей захід необхідних сум.
С. Думчев говорить, що ця проблема просто вимагає якихось дієвих заходів, тому що впродовж недовгого часу ці будівлі зруйнуються самі по собі. Він стверджує, що жителям хрущовок треба безоплатно дати нове житло. Питанням реалізації цього заходу повинен зайнятися приватний бізнес.
Подібне питання раніше піднімали забудовники і певні співтовариства. Реалізація проекту не може поки бути здійснена, адже це складно і вимагає значних грошових сум. Забудовникам вигідніше будувати нові будинки на вільних земельних ділянках. Стало помітно, що вони вважають за краще зводити комплексну забудову, а не точкову. Саме таким чином в місті Києві з’являються мікрорайони. А старим хрущовкам залишається тільки чекати, поки не стане вільних майданчиків для нових забудов. Тільки сподіватимемося, що застарілі житла не розпадуться до тієї години.