Дорогі жителі ЖК “Евромісто”!

27 Вересня 2019 Новини комплексу

Розпочнемо з водопостачання.
На теперішній час у ЖК «Евромісто» виконані всі технічні умови підключення до мереж водопостачання та укладено договір з КП “Благоустрій” на постачання води.
Наша команда зробила усе, щоб у мешканців була змога укласти прямі договори (на прикладі прямих договорів з РЄС) з КП “Благоустрій”, але на той час не вийшло. Не маючи іншого виходу, укладено угоду Европейською Сервісною Службою з комунальним підприємством. “Благоустрій” зазначило тариф, за яким ЖК оплачує надані послуги. Така система розрахунків призводить до того що, ЕСС не отримує прибутку за водопостачання, тому, що вони оплачують по загальному лічильнику, який знаходиться в КП “Благоустрій”, і невчасна сплата мешканців або взагалі несплата за водопостачання, призведе до дотації у забудовника.
Якщо мешканці житлового комплексу зможуть зорганізуватись та перейти на прямі договори на надання послуг з водопостачання, ЖК буде тільки сприяти цьому. Ми не перекладаємо відповідальність, а робимо усе можливе задля розв’язання цього питання. ЕСС не є прямим постачальником послуг – лише посередником з отримання водопостачання.
Забудовник для будівництва Резервуара Чистої Води (РЧВ) сплатив взимку до КП Благоустрій кошти в розмірі 5 950 000 грн (П’ять мільйонів дев’ятсот п’ятдесят тисяч гривень), та у повному обсязі виконав всі технічні умови для реалізації. На сьогодні ми відчуваємо дискомфорт разом з усіма мешканцями, не полишаючи спроб розв’язати виниклі питання.
Давайте разом згадаємо ситуацію зі світлом. Протягом трьох років ми вирішували питання, вживаючи усі необхідні заходи. Забудовником було витрачено більше 57 000 000 грн (П’ятдесят сім мільйонів гривень) на проведення 2 ліній (в якій по три кабелі, довжина кожного по 4,4 км) від селища Юр’ївка до Евроміста, загальна протяжність яких склала 30 км. На той час ми не могли дати вам відповідь щодо строків розв’язання проблеми. Але ми не зупинялись і на сьогодні мешканці ЖК мають прямі договори з “Київобленерго” та найкращу лінію електропередачі, яка працює без збою.
Нещодавно в експлуатацію був введений будинок по вул. Щастя, 1, який досі знаходиться в процесі передачі на баланс “Київобленерго” та підключення до РЕС. За даною адресою можливе тимчасове відключення електромережі, оскільки будинок підключений до Крюківщинської лінії електропередачі.

Питання щодо паркінгу.
На момент будування житлового комплексу забудовник керувався ДБН 360-92 ** “Містобудування. Планування і забудова міських сільських поселень”, та ДБН Б.2.4-1-94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН В.2.3.-15: 2007 «Споруди транспорту. Автостоянки та гаражі для легкових автомобілів».
Згідно з вищезазначеними нормами, забудовником було передбачено наявність паркомісць та у повному обсязі виконані норми законодавства.
Але, нам відомо, що на деякі квартири приходиться по дві, а то й по три машини, також мешканці запускають по своїм карткам друзів та сусідів з інших комплексів, тому на жаль ми не можемо вплинути на цю ситуацію.
Для розв’язання питання щодо паркомісць, нами може бути винесена пропозиція, з вашої ініціативи зазначити для всіх мешканців ЖК «Евромісто» наявність одного паркомісця для однієї квартири для того, щоб їх було достатньо для всіх мешканців житлового комплексу.
Діймо відповідно до законодавства України, не порушуючи норми ДБН.
ЖК запланувало будівництво чотирьох поверхового паркінгу на 300 паркомісць. Також ми запроектували тимчасовий паркінг, який працюватиме до того часу, поки не буде побудовано постійний. Для нього була вже виділена земля й отримані документи, про наступні дії будемо надалі вас інформувати.
Аналізуючі інші ЖК, хочемо зауважити, що у нас одна з найкращих ситуацій, щодо кількості забезпечення мешканців безкоштовними паркомісцями. Надалі нами будуть надані платні паркомісця, про що будемо вас інформувати, й це розв’яже питання для тих, хто має на квартиру більше ніж одну машину.

Питання щодо садочка.
На сьогодні нами заключений меморандум з оператором Clever Kids – приватний садочок. Законодавством не передбачено зобов’язання забудовника будувати садочки та школи, оскільки ми сплачуємо в повному обсязі пайову участь у місцевий бюджет для розвитку інфраструктури села. Для власного іміджу ми спроектували та запланували будівництво садочка, але є ряд питань, які заважають реалізувати проект найближчим часом. На сьогодні ми сплатили 17051116 грн (Сімнадцять мільйонів п’ятдесят одна тисяча сто шістнадцять гривень) пайової участі за найвищою відсотковою ставкою, яку зазначено в законі, для того щоб держава використовувала їх на розвиток загальноосвітніх установ села: садочки, школи, дороги, тощо.
Розуміючи, що садочок буде перевагою, ми виділили для нього землю та підвели комунікації. Але з червня 2018 року по теперішній час чекаємо необхідні дозвільні документи на подальші черги будівництва. Сподіваємось, що найближчим часом питання вирішиться.
Наша команда закривала всі складні питання, які час від часу з’являлися. За цей час нами:
– Створено службу охорони, яка є ініціативою мешканців, так як жителі виявили бажання і проголосували за її створення. Забудовник профінансував огорожу території, задля збереження майна та безпеки жителів. (Служба охорони на даний момент є збитковою).
– Створено Европейську сервісну службу (яка на даний момент є збитковою). Забудовником для зручності мешканців зроблено офіс та придбана техніка за його власні кошти.
– Створено достатню кількість безкоштовних паркомісць (згідно ДБН)
– Створено інноваційні дитячі майданчики, що сприяють не тільки розвагам, а й фізичному та інтелектуальному розвитку дітей.
– Підтримується територія комплексу в належному стані (благоустрій, ілюмінація, тощо). Висаджено більше ста видів рослин.
Дорогі мешканці, ми розуміємо що є ще питання, які потребують вирішення, але ми над цим працюємо, враховуючи ваші пропозиції.
Є ряд речей які не входять в тариф, але фінансуються забудовником для підтримки порядку та комфорту.
Будемо вдячні за ваші пропозиції, та приймемо їх до уваги, бо ЖК «Евромісто» – це наше місто, і якщо щось трапляється, ми завжди на вашій стороні та розуміємо що ви маєте великий дискомфорт, коли відключення водопостачання триває протягом декількох днів. Також це впливає на роботу наших структурних підприємств. Сподіваємось, що найближчим часом ситуація вирішиться.
Нами зроблені благодійні внески на розвиток державних садочків та школи в с. Крюківщина, що підтверджує нашу небайдужість, до того, що дітям потрібна освіта та розвиток! За бажанням ви завжди можете перевірити сплату податків та розподіл фінансів сільською радою.
Ми задоволені, що створили Евромісто таким, як воно є! Дякуємо за те, що ви з нами та за ваше розуміння!