Чим закінчиться забудова в Гатному?

22 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

У с. Гатне влада дала під забудову земельну ділянку водного фонду. Проведення робіт по будівництву на цій території може закінчитися затопленням земель, які знаходяться поблизу. Щоб сільрада переглянула власне рішення віддавати землі під будівництво виступають землевласники і жителі села. Активісти виступають з метою, щоб приватизація ділянок землі не відбулася.
Землі владою міста були віддані в 2011 році. Усе питання полягає в тому, що ця територія землі проходить через дренажний канал, а сама земля належить водному фонду. У інженерні роботи вступатиме підсипка землі, що згодом може закінчитися затопленням. У генплані вказано, що планується розвести зелену зону. Жителі села говорять, що на цій ділянці зрідка відбувається затоплення, тому як ґрунтові води проходять менш ніж на два метри углиб.
На судовому засіданні позов був не прийнятий. Причина відмови полягає в тому, що доказів тому, що сільрада переходить за межі інтересів громадян, немає. Також факт, що земля є власністю водного фонду, не є доведеним.
У 2012 році сільрадою була призначена забудова цієї землі під житловий фонд. Громадянами, які стали власниками ділянок землі стали близькі люди чиновникам та інші.