Де краще жити під Києвом в 2019 році: 5 міст області

22 Травня 2019 Спеціальні пропозиції

Коли на житло у столиці бракує грошей, починаєш розмірковувати, а де краще жити під Києвом. Ми вибрали 5 міст Київської області й дізналися про їхні плюси та мінуси.юсы и минусы.


Низька вартість квадратного метра, комфортні квартири й чарівна природа — ось чому багато хто замислюється над тим, де жити в передмісті Києва. Але куди їхати й де шукати житло своєї мрії: щоб і поруч зі столицею, і чудова інфраструктура? Ми вибрали одні з найпопулярніших напрямків 2018 року — Ірпінь, Вишгород, Крюківщину, Вишневе, Бровари, — і вивчили їхні переваги та недоліки.

Ірпінь

Розташований у 8 кілометрах на північний захід від столиці. Найближча станція метро — “Академмістечко”.

Переваги

Ірпінь відомий своєю природою: сосновий бір, дубовий гай, чотири великих парки, річка та кілька озер. Мало не біля кожного будинку — затишний сквер. У центральному парку не лише зелень, а й сучасні дитячі майданчики, бігові доріжки, зони барбекю та прокат велосипедів.

Неабияка перевага для тих, хто планує щодня їздити з передмістя до столиці — відносно нова дорога до Києва, побудована 2012 року.

В Ірпені гарні й доглянуті парки

Недоліки

Добре, коли панує гармонія. Але жителі Ірпеня скаржаться: місто вже настільки забудоване, що, здається, і повітрю стало тісно. Сьогодні квартири пропонуються у 286 житлових комплексах!

Згідно з даними сайту lun.ua в Ірпені понад 200 новобудов

Тихе затишне містечко з безліччю гарних парків перетворюється на перевантажений спальний район мегаполіса. Вирубка зелених насаджень, збільшене в кілька разів населення, дефіцит шкіл і дитячих садочків, а ще щодня челендж “Залізь у маршрутне таксі” — на жаль, Ірпінь уже не той, яким був 3 роки тому.

Вишневе

Місто розташоване в Києво-Святошинському районі Київської області, поряд з Кільцевою дорогою, у 3-4 кілометрах від столиці.

При стандартній завантаженості доріг доїхати до кордону Києва можна за 6 хвилин

Переваги

Вишневе здобуває “золото” серед інших передмість у змаганні з максимальної близькості до Києва. Дійсно, саме з цієї причини містечко впадає в око більшості інвесторів. Доїхати з Вишневого до центру столиці можна так само швидко, як і з будь-якого спального району мегаполіса.

Водночас на нових жителів чекає атмосфера маленької затишної провінції: матусі з діточками, дружні посиденьки, усі один одного знають, разом вчаться і працюють.

Недоліки

Вибравши Вишневе, готуйтеся до поїздок у мегаполіс з будь-якого приводу, адже інфраструктура містечка не розрахована на активну забудову. Варто взяти до уваги, що сьогодні у крихітному Вишневому зосереджено 142 новобудови!

Згідно з даними сайту lun.ua у Вишневому сьогодні понад 100 новобудов

Розвиток інфраструктури на середньому рівні + досить високі ціни на нерухомість (з огляду на близькість до столиці) роблять купівлю квартири у Вишневому не вигідною. Ріелтори навіть зазначають, що за такою вартістю можна придбати квадратні метри там, де інфраструктура куди краща.

Бровари

Одне з найбільших міст області. Найближча станція метрополітену — “Лісова”.

Переваги

У Броварах є все для комфортного проживання: супермаркети, ринки, школи, лікарня. А ще Бровари — спортивне місто. Тут розташоване спортучилище, де навчалися Володимир Кличко й Олег Лісогор, спортивна школа, кілька басейнів, критий манеж, а також знаменитий аквапарк.

Аквапарк у Броварах дуже популярний серед жителів столиці

Недоліки

Основний мінус Броварів для тих, хто працює чи навчається в Києві, це його розташування на Лівому березі. Уранці діставатися протилежної сторони Дніпра довго та незручно як автомобілістам, так і пасажирам громадського транспорту.

Також жителі Броварів акцентують увагу на перевантаженості доріг у години пік. Якщо раніше до метро можна було доїхати менш ніж за півгодини, то зараз шлях займає від 40 хвилин.

Крюківщина

Невелике селище в Києво-Святошинському районі, поруч з Вишневим. Найближчі станції метро: “Іподром” і “Теремки”.

Крюківщина розташована дуже близько до кордону Києва і станцій метрополітену

Переваги

Крюківщина помітно вирізняється серед інших передмість. Максимальна близькість до мегаполіса + розкішна природа + сучасна інфраструктура — усе це за нижчою ціною, ніж у Вишневому.

Попри статус “селище”, Крюківщина має розвинену транспортну розв’язку: маршрутні таксі курсують до трьох ліній метрополітену: синьої (найближча станція “Теремки”), зеленої (“Дружби Народів”), червоної (“Вокзальна”). Також є прямий маршрут до міжнародного аеропорту в Жулянах.

Чисте повітря — те, за чим їдуть у передмістя. Приємний бонус для жителів Крюківщини — власний парк і два озера.

Пляж біля озера Крючок у Крюківщині

Новобудови Крюківщини за кількістю наворотів можуть позмагатися зі столичними комплексами. Оскільки міські блага у селищі відсутні, забудовники створюють у ЖК власну сучасну інфраструктуру. Тому у Крюківщині працюють супермаркети, фітнес-клуби з басейнами, студії краси, медичні центри, дитячі студії й навіть елітні ресторани.

Інфраструктура ЖК Крюківщини нічим не поступається столичній

Недоліки

Якщо порахувати всі будинки у Крюківщині, то стане зрозуміло, що незабаром кількість жителів селища побільшає. А це означає, що знадобиться ширша й розвиненіша інфраструктура. І вирішити це завдання зможуть лише забудовники.

Вишгород

Розташований у 8 кілометрах від Києва. Найближчий район — Оболонський. Найближча станція метро — “Героїв Дніпра”.

Переваги

Вишгород — серйозний конкурент для української столиці. Найбільшу популярність він здобув завдяки Київському водосховищу із власною набережною, парковим зонам і добре розвиненій інфраструктурі. Тут є все: різноманітні магазини, супермаркети, кафе та ресторани, фітнес-центри, банки, салони краси, а також садочки й школи. А шанувальники елітного відпочинку зможуть оцінити розкішні пляжні клуби, заміські комплекси та власну лижну трасу.

Набережна біля Київського водосховища у Вишгороді

Недоліки

Вишгород конкурує з Києвом не лише за рівнем комфорту, а й за вартістю житла. Якщо раніше сюди їхали в пошуках демократичної нерухомості, то сьогодні ціни на вишгородські ЖК майже зрівнялися зі столичними. Додайте до цього вищі, ніж у Києві, тарифи на комунальні послуги й перевантажені маршрутні таксі вранці — і отримаєте пафосне передмістя з невиправдано завищеними розцінками.

Висновки

Тож, де краще жити під Києвом? Вибираючи передмістя, орієнтуйтеся на свій комфорт: у щоденних клопотах, поїздках до столиці, відпочинку. Наприклад, якщо працюєте на Лівому березі та хочете жити в більш-менш великому місті, ваш варіант — Бровари. Якщо шукаєте багате передмістя й готові переплачувати за квадратні метри та комуналку, — Вишгород. А коли потрібне чудове співвідношення ціни, якості та близькості до столиці, віддайте перевагу Крюківщині. Вибір за вами!

https://evromisto.ua/ua/news/estate/podatku-neruhomosti-2018/