Дніпропетровськ, ринок нерухомості. 2015 рік. Тенденції, ціни.

13 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

Основні сегменти ринку нерухомості в місті Дніпропетровську за 2015 рік, зміни цін на квартири в Дніпропетровську ціни на всі квартири, починаючи з цього року, знизились на 19,1%. Сьогодні один квадратний метр житла по місту становить в середньому 673$. Варто зазначити, що ціни найбільш активно знижувались від кінця січня до середини квітня. Саме в цей період впевнено зростав в ціні долар. Потім, з часом, коли порівняно стабілізувався курс, припинилось зниження цін. На сьогодні ціни тримаються на рівні, не змінюються.

Акуальная новина: Яким квартирам покупці віддають перевагу в Дніпропетровську?
Дуже схожа ситуація з цінами на житло також в місті Києві
Хочете дізнатись чому в Дніпропетровську дешевшали квартири?
Згідно зі статистикою зрозуміло, що з початку травня всі ціни на однокімнатні, двокімнатні, а також трикімнатні квартири падали однаково. А вже починаючи з травня дана ситуація почала змінюватись: одно- і двокімнатні квартири дешевшати припинили, з того часу на них ціна не змінювалась суттєво. А ось трикімнатні квартири почали підніматись в ціні.
Квадратний метр трикімнатної квартири по своїй вартості значно вище в порівнянні з однокімнатною і двокімнатною квартирою.
А тепер детальніше про те, як ціни на житло змінювались в кожному районі міста.
Червоногвардійський район лідирує – тут ціни найдешевші. Центральний Жовтневий район здешевів менш за все, тільки на 8,1%. Цей район, як і раніше, вважається в місті найдорожчим в плані житла – тут квадратний метр житла на сьогодні коштує 967$.
Ви запевнились, що ціни в Дніпропетровську на квартири змінюються точно так, як і в Києві. Спочатку під кінець квітня ціни припинили знижуватись і, в основному, по місту вже третій місяць вони стоять практично на місці.
Аналітики стверджують, що така ситуація склалась тому, що стабілізувався курс долара, а також активізувався відкладений попит: виходить, що протягом року розцінки на квартири знизились на стільки, що люди, які мають валютні заощадження і не наважуються придбати житло, нарешті вирішили це зробити.
Загальним для Дніпропетровську і Києва є той факт, що в тих районах, які не популярні серед містян, і на окраїнах міста ціни знижаються швидше. В центрі також дешевшає житло, щоправда, значно повільніше.
Ймовірно, в Києві і в Дніпропетровську ціни до кінця року не зміняться суттєво. Щоправда, є головна умова – стабільний долар. Якщо знову почне знецінюватись гривня, то зменшаться також доларові ціни.