Зміна цін на новобудови за літній період в Одесі

05 Жовтня 2015 Спеціальні пропозиції

Впродовж літа ціни на одеському ринку вторинного житла зменшилися.
Їх падіння за три літні місяці склало 2,1 відсотки. На початок осені вартість квадратного метра зупинилася на 876 доларах США. У першу декаду липня спостерігалося деяке зростання цін, яке змінилося вираженим зниженням вартості житла.
Провівши порівняння зміни цін на житло в новобудовах міста Одеси, вдалося з’ясувати динаміку зниження вартості по районах.
Влітку відзначалося зростання цін тільки на однокімнатні квартири. Квартири, що мають більшу кількість кімнат дешевшали. Понад усе знизилася вартість двокімнатних квартир – на 3,2 відсотки.
Приведемо усереднені показники зміни цін на новобудови в Одесі за літо:

Кількість кімнат Вартість кв. м. % підвищення % пониження
1 830 0,1
2 866 3,2
Помітна різниця в зміні вартості житла залежно від району міста. Не торкнулося літньої зміни цін тільки Приморський і Суворовський райони. Виражене зменшення цін відзначалося в Київському районі міста (4,4%). Продаж квадратного метра вівся за ціною 730 у.о. Житло Малиновського району, навпаки, подорожчало трохи більше, ніж на 1 відсоток і тепер вартість квадратного метра в середньому складає 806 у.о.
Загальна картина зміни вартості новобудов на вторинному ринку житла по місту має загальний характер. Спостерігається неухильний спад цін на більшість об’єктів нерухомості.