Як багатоповерхівки будуть списувати з балансу державних установ

31 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

У Міністерстві регіональної політики України оприлюднили порядок, за яким з балансу будуть списувати багатоповерхівки. Прийняти його повинні тоді, як всі громадські обговорення закінчаться.
Затверджений подібний порядок був постановою Кабінету міністрів, в якій говориться наступне: там пояснюють, який буде порядок списання багатоквартирних будинків з балансу.
Цей порядок зможе визначати почерговість списання з існуючого балансу міністерствами, а також органами виконавчої центральної влади і державними підприємствами і органами самоуправління на місцях тих багатоквартирних будинків, які мають приміщення, що відносяться до приватних форм власності.
Ті багатоквартирні будинки, де окремі нежитлові приміщення та квартири до приватної власності не відносяться та не зареєстровано на них право державної власності, списані мають бути з балансу після того, як на ці квартири буде зареєстровано право власності. Такі будинки списуватимуть з балансу ті люди, які їх утримують, тобто балансоутримувачі. За основу буде взятий прийнятий документ.

Евромісто: Скоро реалізація державно-житлових програм буде прискорена

Варто також відзначити, що дія зазначеного Порядку розповсюджуватися буде на міністерства, державні підприємства, орган виконавчої влади і ще органи самоврядування на місцях в багатоквартирних будинках, де мають бути передбачені приміщення форм власності, які належать до приватних.