Як отримати право на власність нерухомості купленої на біржі?

20 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

Років 20 назад громадяни України купували житло на спеціальних біржах. На сьогоднішній час закони, які торкаються прав продажу, встановлені по-новому. Зараз біржовий договір не виступає документом, який може довести право власності.
Декілька десятків років тому товарні біржі мали попит серед людей, тому що на них вони могли без зайвого клопоту купити або продати будь-який товар. Об’єкти нерухомості реалізували по точно встановлених вартостях, щоб ціна, яку поставив продавець, не змінювалася ні в якому разі.
Право на власність міг підтверджувати договір купівлі-продажу, який у більшості випадків просто був надрукований на машинці, де ставилася печатка біржі. У разі, коли об’єкт нерухомості був переданий у власність до отримання української незалежності, то згідно зі статтею 227, контракт, який складається відразу після придбання житла, повинен у будь-якому разі завірятися тільки нотаріально. Коли цю процедуру не роблять, тоді контракт дійсним вважатися не буде ні за яких умов. Виходячи із законодавства, реєстрація квартири не буде здійснена, якщо право власності було надане просто біржею, без співучасті нотаріуса. Виходячи з вищесказаного, власникам нерухомості необхідно отримати права на будинок в судновому порядку.