Яке житло хоче покупець знайти в Києві?

24 Вересня 2015 Спеціальні пропозиції

З приходом осені традиційно збільшився попит на житло в Києві. Фахівці розповідають, що більший інтерес проявляється до житла бюджетного типу. Набирає популярність житло у ближньому передмісті до десяти км від Києва. Там шукають квартири в нових будинках. Причому попит є як на однокімнатні, так і на трикімнатні. На вторинному ринку більшою популярністю користуються бюджетні однушки.
Мінімальна ціна на квартиру в Києві починається від 30 тис. доларів. Це ціна звичайної однокімнатної квартири в самих віддалених районах. Ціни на двокімнатні починаються вже від 40 тисяч, а на трикімнатні — від 50 тисяч. З наближенням до центру міста ціна зростає орієнтовно на 10 тисяч. Варто враховувати, що ціна залежить не лише від району міста. На неї сильно впливає стан квартири і інші чинники.
За повідомленням одного з фахівців квартири бізнес-класу практично не мають попиту. На ціну житла в цьому сегменті впливає не лише розташування будинку. Має значення якість будови, наявність паркінгу, наявність інфраструктури. Вітається наявність закритої території. Квартири в таких будинках мають наступні характеристики:
— висота стелі 3 м;
— велика площа;
— дорогий ремонт високої якості.
У таких квартирах важливою є наявність декількох санвузлів. Ну і будинок повинен знаходитися в престижному районі.
Сезонний попит на житло з приходом осені прийшов в Київ після літнього спаду. Але рівень його нижче очікуваного. Незважаючи на це ціни на нерухомість продовжують падати. Ціни на бюджетне житло за оцінками фахівців знижуються швидше, ніж у бізнес-класі. Ситуація на ринку нерухомості дуже чутлива до економічної і політичної ситуації в країні. Багато в чому вона залежить від коливань курсу долара. Якщо ситуація залишиться стабільною, то можливе збільшення попиту.