Київська нерухомість якими будуть ціни в осінній період?

22 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

За повідомленням фахівців, стає зрозуміло, що активність з продажу нерухомості в серпні не відзначається.
Все пояснюється просто – діє період відпусток. Ріелтор Столичний Володимир розповідає, що ділова активність помітна на початку осені, а саме у вересні. Ціни на житло залишилися колишніми, але перегляди нерухомості не стають інтенсивними. «Хоча однозначно говорити ми не можемо: деякі об’єкти клієнти переглядають по 3-4 рази в день, а за деякі ніхто не запитує тижнями», – розповів фахівець.
На території Києва є квартири за 35 000 доларів. Ця вартість відзначається і на однокімнатні квартири за містом. Експерти говорять, що подібна цінова політика дозволяє купити і хрущовку з двома кімнатами на околиці міста. Квартири з трьома кімнатами пропонують в середньому за 50 000 американських доларів. Власники квартир в прицентральных районах просять за однокімнатне житло до 80 000 доларів, що залежить від кількості кімнат. У самому центрі нерухомість оцінюється до 100 000 зелених.
За квартири бізнес класу з однією кімнатою просять від 80 000 $, за двокімнатну квартиру – 90 000 доларів, а за трикімнатну – сто тисяч. У самому серці столиці житло розцінюються від 130 000 доларів. На околиці міста є квартири бізнес класу, але їх там не багато.
Політика ринку нерухомості
На даний момент великої популярності набули дешеві квартири, вартість яких варіюється у межах 1000-1500 доларів за один квадратний метр. Фахівці розповідають, що забудовники відправляють велику кількість запитів на приватизацію ділянок землі, але ринок не має в своєму розпорядженні безліч легальних ділянок.
Питання формування галузі будівництва вирішується лише одним методом – прибрати застарілі хрущовки і зробити на їхньому місці забудову. «У Києві є безліч будинків, які вже давно повинні були знести. Житла такого виду на ринку нерухомості цінуються по мінімуму. Сюди можна віднести п’ятиповерхові хрущовки. Їх треба прибрати, а на їхньому місці підняти шістнадцятиповерхові будинки. Все, що потрібно, це виселити мешканців з такого будинку, і тоді ми зможемо почати роботу над проектом, що у свою чергу удосконалить вигляд міста, а також зможе притягнути в держбюджет грошові кошти», – говорить Столичний. Для розвитку цього проекту треба тільки, щоб влада міста зробила перші кроки до початку реалізації і правильно чинила з громадянами, які мешкають в застарілих будинках. Такі проекти зараз до реалізації не готові.