На незаконному будівництві в Києві котлован був засипаний активістами

02 Жовтня 2015 Спеціальні пропозиції

Дмитро Білоцерковець, що є директором Департаменту міського благоустрою і збереження природного середовища КМДА оголосив про закінчення будівництва по вулиці Петропавлівській. При цьому це будівництво не було розпочате повною мірою, роботи знаходилися у стадії розмітки і заготівель. Причиною такого оголошення з боку директора Департаменту стали дії активістів, які засипали котлован, що знаходиться на будівельному майданчику.
Така поведінка з їх боку викликана тим, що це будівництво незаконне, рішення про що було прийняте ще на початку року. Тому було активісти стали закопувати котлован, а також зрізувати палі, заготовлені для фундаменту.
Це будівництво являється, як повідомив Дмитро Білоцерковець, одним з проектів, розроблених Анатолієм Войцеховським. А. Войцеховський відомий в ролі засновника групи компаній «УКО/Сити Груп».
Активісти столиці зняли огородження на майданчику для будівництва ще 21 серпня і тоді ж зажадали від адміністрації району зарити котлован і привести територію в порядок. Ця вимога почута не була, тому вони зробили рішучіші дії.
Державною архітектурною комісією було вирішено відмінити декларацію про початок будівництва 27-поверхового будинку за цією адресою ще на початку року. Проти будівництва по вулиці Петропавлівській неодноразово заперечували також і жителі Подолу.