Розбіжність інтересів у влади, народу та забудовника

23 Липня 2015 Спеціальні пропозиції

Згідно зі словами депутата Верховної Ради Борислава Берези, будівельні роботи біля Дніпра на багатостраждальній ділянці знову відновлять. Активісти намагаються зупинити ці дії на Микільській Слобідці, не допустити будівництво житлового комплексу, в зв’язку з чим погрожують знесенням паркану навколо будови.
На сьогоднішній день відомо, що Київський апеляційний суд признає законними держакти власника на ділянку, тому будівельні роботи згідно з законодавством України не могуть бути зупиненими. З таким рішенням активісти, які складаються з місцевих жителів і “співчуваючих” не згодні, тому мають наміри в будь-якому порядку знести будівельну перепону, щоб зупинити будівництво. Однак депутат Борислав Береза підкреслює, що втручатися в будівництво житлового комплексу заборонено, так само, як і проводити будівельні роботи без будівельної огорожі.
Варто також зазначити, що будівництво комплексу співпало з візитом посла США в ООН Саманти Пауел. На це також зробив акцент депутат, який заявив, що будівництво житлового комплексу на Микільській Слобідці є явним свідоцтвом того, що сучасна влада діє по старим принципам попередньої української влади і що люстрації в країні не відбулось. Щоб підтримати народ, депутат відправив запит на тимчасову зупинку будівництва столичному градоначальникові.