Поряд з якими місцями небезпечно купувати квартири в Києві?

18 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

Топ-8 таких промислових об’єктів. Активна забудова висотками триває в столиці України.Через те, що є постійний попит на квартири, забудовникам доводиться будувати будівлі абсолютно на кожній ділянці землі, яка залишається вільною.

Новини Евромісто: Труханів острів – ласий шматочок. Кому дістанеться ця земля?

Найчастіше покупці, вибираючи квартиру, увагу звертають на її транспортну розв’язку, стан, інфраструктуру і вартість. На жаль, увага не завжди звертається на ті об’єкти, які знаходяться поряд з будинком. У Києві є декілька будівель, поряд з якими дуже небезпечно жити.
1. ТЭЦ – 6 є найпотужнішою теплоелектроцентраллю України. Вона забезпечує теплом Оболонський,Подільський, Деснянський, Дарницький, а також Дніпровський райони Києва. Треба відмітити, що вона працює виключно на мазуті. А продукти згорання мазуту, як відомо, негативно відбиваються на здоров’ї органівдихання, а також імунітету. Крім того, торфовища, щоперіодично горять, знаходяться біля цієї ТЕЦ. ВулицяПуховская, 1А – адреса ТЭЦ- 6.
2. ТЭЦ- 5. Із-за неї в атмосферу теж потрапляють продуктизгорання мазуту. Попіл і шлакова суміш отруюють повітрятам, тому що ця ТЕЦ не має системи їх утилізації. ВулицяПромислова, 4 – адреса ТЭЦ- 5.
3. Спецкомбінат “Радон”. З межуючих областей у восьмидесяті роки двадцятого століття сюди звезли багато радіоактивних відходів. Окрім цього, 1995 рік – стався витік тритію. На сьогодні будівля знаходиться в стані, що вимагає термінового ремонту. Вулиця Червонопрапорна, 50 – адреса “Радону”.
4. Завод по спалюванню сміття “Енергія” в повітря викидає700 тонн/рік шкідливих речовин. Вулиця Колекторна, 46 -адреса “Енергії”.
5. Завод “Радикал”. Колись, зовсім нещодавно, це підприємство було засекречене, та ще і плюс займало перше місце серед усіх хімічних підприємств Радянського Союзу. Якщо вірити чуткам, то 1996 рік відомий тим, що тоді в одному з цехів обвалився дах, пошкодивши при цьому місткість, в якій була ртуть. А ось вже в 2007 р. Стався розлив ртуті, її досі ніхто не прибрав.
6. У бортницькій станції аерації сьогодні вміщується приблизно 8,5 мільйонів м3 мулу (допустима норма – 3мільйони). Велика аварія сталася на станції в 2012 р.найголовніша небезпека зараз полягає в наступному: якщо станеться прорив греблі, то в Дніпро потраплять відходи з неї.
7. Полігон №5 розташований за адресою Обухівський район сіло Підгорці. Саме так знаходиться зараз звалище побутових твердих відходів. Фільтрат, який стікає із сміття, відразу потрапите в грунт, а потім і в підземні води, після чого випари йдуть в повітря. У планах у столичної влади побудувати сміттєпереробний завод там, правда, ніхто не може вказати конкретних термінів.
8. На території державного підприємства “Захід” зберігають берилій у розмірі 200 тонн. Варто відмітити, що цей радіоактивний метал зберігають там в абсолютно негерметичних контейнерах. Проспект АкадемікаВернадського, будинок 38 – адреса “Заходу”.