Скільки в Одесі поступляться власники квартир під час продажу нерухомості.

12 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

Ринок нерухомості в Одесі характерний тим,що постійним попитом там користуються як малогабаритки, так і великі просторі квартири.
За твердженнями спеціалістів, постійно знижається вартість житла. Ціна просіла за останній тільки місяць практично на 5%. Подешевшали квадратні метри, в основному, через нестабільну ситуацію в цілому по країні, як політичну, так і економічну. Люди, які займаються подібного роду бізнесом стверджують, що дуже багато власників нерухомості продають свої володіння з метою переїхати в будь-яке інше місто, тому що бояться, що на сході України загостриться ситуація. Власники готові до переговорів і поступаються інколи 15-20% відносно першопочаткової вартості нерухомості.

Новини на Евромісто: Як правильно зняти квартиру в Одесі?

В Одесі ціни на житло залежать головним чином від того, якого типу будинок, яке планування, а також площа квартири. По вартості 15 тис. доларів в центрі Одеси є можливість придбати малогабаритну однокімнатну квартиру з нестандартним плануванням в старому будинку (дореволюційному). З’явилося таке житло після того, як робили перепланування комунальних квартир. Подібного типу двокімнатні квартири вам запропонують по вартості від 20 тис. доларів до 50 тис. доларів. Трикімнатні, відповідно, будуть коштувати від 50 тис. доларів до 80 тис. доларів. Експерти стверджують, що будинки типу «сталінки», а саме квартири в них, вже коштують дорожче: стартова ціна від 40 тис. доларів. Максимально 90 тис. доларів. Різниця в ціні залежить від того скільки кімнат і який метраж. В центрі і в районах, наближених до центру, розцінки на житло практично однакові.
Окраїна Одеси з будинками радянської забудови має свої розцінки: однокімнатні квартири там будуть коштувати від 25 тис. дол.., двокімнатні – від 35 тис. дол.., трикімнатні – від 40 тис. дол..
Спальний район міста Одеси запропонує однокімнатні квартири від 35 тис. доларів. Двокімнатна бізнес-класу обійдеться в 55 тис. дол..,трикімнатні – в районі 100 тис. дол. Центр «радує» високими цінами: починаючи від 80 тис. дол. І максимально – 300 тис. доларів. Різниця в ціні залежить від того, скільки кімнат і якої якості зроблено ремонт.
За твердженнями спеціалістів, в недалекому майбутньому в Одесі розцінки на квартири несуттєво знизяться. У випадку, якщо економічна, а також політична ситуації по країні в цілому загостряться, тоді, можливо, попит зменшиться, а це негайно потягне за собою падіння ціни на нерухомість.