У нотаріусів буде можливість видавати виписки, узяті із земельного кадастру

11 Вересня 2015 Спеціальні пропозиції

Держслужба, яка займається питаннями геодезії, кадастру і картографії, повідомила, що нотаріуси скоро матимуть частину повноважень в кадастрових реєстрах.
Кабмін видав постанову, де визначили процедуру підключення нотаріусів у базу Державного кадастру земель, щоб надати їм виписки, які вони можуть узяти в земельній базі даних.
Хочемо нагадати, що зараз з Державного земельного кадастру видавати виписки можуть виключно лише кадастрові реєстратори.
Щоб підвищити комфорт, а також якість обслуговування населення, нотаріусам буде передана частина подібних повноважень. Ось і виходить, що українці отримувати зможуть в одному-єдиному кабінеті повністю пакет усіх необхідних документів.
Відомство озвучило дані, що щорічно громадяни України звертаються майже за мільйоном витримок, які їм потрібні з Державного реєстру. Ось і виходить, що украй висока зайнятість усіх кадастрових реєстраторів, а це, безумовно, не може не позначитися на якості їх обслуговування.
Якщо нотаріус хоче отримати право на видачу виписок із земельного кадастру, то йому необхідно в облуправління Мінюсту написати заяву, а потім зробити звернення в Госгеокадастр.
Потім нотаріус повинен обладнати собі робоче місце, у нього має бути встановлений захищений спеціальний канал зв’язку плюс зареєстрований цифровий підпис.
Існує попередній прогноз, по якому від 4500 до 5000 нотаріусів захочуть підключитися до Державного земельного кадастру.

Інші новини:
В Україні «чорний» ринок земельної оренди процвітає
Які небезпечні наслідки всіх чекають, якщо в Гатному незаконно забудують прибережну зону?