За кордон не випускають, якщо ви не сплатили борг за використану воду

25 Вересня 2015 Спеціальні пропозиції

Курортний сезон у розпалі, а 10% людей, які не сплатили рахунки за використану воду, територію України покинути не зможуть.
Повідомив нас про це Дмитро Бочев, працюючий у філії «Інфоксводоканал» директорів в юридичному департаменті.
Дмитро Миколайович стверджує, що на сьогодні третина одеситів не оплачує вчасно рахунку. Зробити це треба кожен місяць до 20 числа. Якщо це люди не роблять, то автоматично поповнюють список боржників. Практично 10% абонентів при цьому вже віднесли до категорії так званих злісних неплатників. Необхідна робота, щоб провести стягнення заборгованості з подібними споживачами, ведеться в судах.
До різних судів міста зараз вже подали більше, ніж 3,5 тисячі заяв, ну а більше, ніж тисяча справ знаходяться вже на розгляді виконавчої державної служби.
У разі, якщо судом було прийнято рішення про те, щоб стягнути борг на рухоме майно, а також нерухоме майно, то на боржника накладений може бути арешт, що може спричинити подальшу реалізацію майна, щоб погасити заборгованість. Винесли подібних рішень вже більше, ніж 1000.
Ще один дієвим методом боротьби з подібними неплатниками є введення обмежень ним на право виїзду за межі України, тобто за кордон. У Одесі таких громадян вже 10% від загальної кількості проживаючого населення.
Між іншим, подібні жорсткі заходи будуть вжиті тільки до злісних неплатників. Усім іншим абонентам, які просто опинилися у важких фінансових умовах, в «Інфоксводоканалі» готові завжди зробити рух на зустріч: їм готові запропонувати спеціальний договір розстрочки.