Будинки українських президентів : розкіш, фруктові сади і шик

07 Жовтня 2015 Спеціальні пропозиції

«Білий дім» для себе вибрав Петро Порошенко, ну а Ющенко проживає в міні-селі.
Життєва практика показує, що українські президенти не люблять жити в квартирах. Перевага зазвичай віддається VIP – дачним селищам, а також власним особистим маєткам. Хочемо запропонувати вашій увазі перелік найпопулярніших будинків президентів України, де вони або зараз живуть, або проживали раніше.
Кравчук Леонід
Проживає Леонід Кравчук під Києвом на території Конча-Заспи, втім, як і багато інших політиків. У 2014 році навесні екс-президент чесно зізнався громадським активістам, що відвідали маєтки, що цей маєток належить не кому-небудь, а особисто йому.
«Я колись його викупив (раніше тут була державна дача). Відносно невелика територія, правда, доглянута, розташований на ній триповерховий особняк, гараж, літній будиночок і ще пару будівель», – так розповідав Кравчук активістам із співтовариства «Без парканів».
Кучма Леонід
Живе Леонід Кучма майже в п’ятисот метрах від Кравчука – свого попередника. Активісти з того ж руху під назвою «Без парканів» відвідали цей маєток відразу після того, як побували в гостях у Кравчука. З їх слів стало ясно, що велику частину території покриває звичайний лісовий газон, а посередині озеро. Там, в цьому озері, плавають декоративні риби. На території всього 2 будинки: Леонід Данилович живе в одному, двоповерховому, будинку разом з дружиною, а другий будинок спеціально для відпочинку, в нім є басейн, лазня і спортзал. Особливою гордістю Кучми є теплиця, а також фруктовий сад.
Ющенко Віктор
Село Нові Безрадичі, розташовані від Києва на відстані 39 кілометрів, прихистила Віктора Ющенка. Територія займає 3,5 гектари. Там розташувалося справжнє міні-село. На цій території окрім будинку Віктора Ющенка розмістилася ферма, ставок, сад, столярна майстерня, хата-музей, відома бджолина ферма, а також вітряні млини. Із слів хазяїна стало ясно, що будував він усе це майже 20 років. В ті часи, коли Ющенко був головним в Національному банку, він проїздив поряд з цим місцем, і воно йому дуже сильно сподобалося. Тоді йому вдалося купити 7 соток землі тут, а заплатив за цю землю Ющенка тоді зерном – всього декілька мішків.
Віктор Янукович
В ті часи, коли президентом був Віктор Янукович, то його основна резиденція – Межигір’я. Там Янукович був від 2002 року і до 2014 року. Колись Межигір’я було урядовою державною резиденцією, а потім стало приватною власністю. Межигір’я – гектарний комплекс з 140 гектарів. По периметру захищений він п’ятиметровою огорожею. Є на території цього комплексу кінний клуб, яхтовий причал, тенісний корт, тир і навіть мисливські угіддя. Зараз резиденція Януковича для туристів повністю відкрита, і в народі її називають «музей корупції».
Петро Порошенко
Якщо вірити податковій декларації, яку Петро Порошенко заповнив в 2013 році, він є власником 4,7 гектара землі. Розташована ця земля в Конча-Заспі, селище Козин, від Києва знаходиться на відстані 13 кілометрів. Раніше тут була розташована база відпочинку під назвою «Чайка». Саме тут зараз розташувалися володіння українського президента.