Як зміняться ціни на оренду львівських квартир у вересні?

20 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

Оренда львівських квартир має небувалий попит.
Ажіотаж на ринку створюють студенти, які почали шукати квартири ще з середини липня, і переселенці з АТО. Як повідав адміністратор відділу житлової оренди АН «Дуоком» Андрій Костела, студенти приїжджають з різних регіонів України. «Також із зони АТО переводять офіси компаній і працівників, для яких потім підшукують житло. Наступна хвиля підвищення попиту на оренду буде традиційно у вересні. Тоді шукатимуть квартири студенти, які не отримали місця в гуртожитках або вирішили знімати житло», – дав заяву фахівець.
Великий попит на житло дозволяє орендодавцям тримати цінову політику в стабільності, як повідомив Domik.ua.«Вартість оренди не мінялася з липня, і у вересні не варто чекати зниження вартості. Можливо навіть незначне подорожчання», – розповів Андрій Костела.
Вартість житлових квартир у Львові. Житло економ-класу
Квартири сегменту «економ» мають попит серед студентів. Найчастіше вибирають квартири з сучасними меблями. «Стан меблів може бути і не новим, але орендарі не хочуть жити серед радянського «шику». Також, принциповою для орендарів є наявність пральної машини і холодильника», – відмітив експерт. Найбільшою популярністю користуються квартири вартістю 4000 – 5000 грн.
Орендувати квартиру в центрі Львова можна мінімум за 3000 грн., за дво- і трикімнатну квартири просять від 4000 грн. і від 6000 грн. відповідно. У прицентральних районах мінімальна вартість житла варіюється від 3000 грн. до 7000 грн. залежно від кількості кімнат.
На околиці міста однокімнатну квартиру пропонують в оренду за 2500 грн., двокімнатну – за 3000 грн., трикімнатну, – за 5000 грн.
Власники, які здають квартири сегменту «бізнес», вважають за краще отримувати орендну плату в доларах США, тому вартість житла вказують у валюті.
«Розрахунок відбувається як в іноземній валюті, так і в гривнях, залежно від домовленості власника і орендаря. Деякі з орендодавців погоджуються перераховувати орендну плату по курсу НБУ, деякі по курсу продажу в обмінниках», – розповів Андрій Костела.
На околиці Львова також є присутніми декілька житлових будинків класу «бізнес», проте найбільший попит в цих районах мають дорогі і комфортабельні приватні будинки.
Відмітимо, що у Львові має великий попит як довготривала, так і щодобова оренда квартир. Попит дозволяє орендодавцям тримати досить високі ціни. За словами Андрія Костели, власники квартир практично не торгуються.