Як на дачі прописатися?

17 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

У всіх українців є повне право дачний будинок перевести у житловий, а потім там зареєструватися. Але варто відмітити те, що далеко не всім відомо як це можливо зробити, а також, які саме знадобляться документи для того, щоб провести подібне оформлення.
Експерти стверджують, що існує закон, підписаний президентом України, і згідно з цим законом всі українці мають повне право переводити садові, а також дачні будиночки, які відповідають будівельним державним нормам, у справжні житлові будинки.

Корисна інформація: Усе про Вишневе. Маршрутки, Погода, Новини

Кабінет Міністрів України видав постанову, відповідно до якої переведення у житлові будинки дачних будинків можна зробити абсолютно безкоштовно. Щоб зробити подібне переведення необхідно звернутися до відповідних органів, а саме – місцеве самоврядування села, міста чи селища, до яких підпорядковане чи адміністративно пов’язане ваше дачне помешкання.
Отже, для того, щоб людина, яка володіє дачним будиночком, могла провести відповідні процедури, які допомогли б їй змінити статус свого помешкання з дачного будинку на житловий будинок, потрібно виконати певні дії. Отже, спочатку господар дачного будинку повинен звернутися до виконавчих органів місцевої ради. Кабінет Міністрів України визначив певну форму звернення, а саме: написати заяву, а до заяви необхідно додати:
1) ксерокопію документу, який засвідчує право власності щодо дачного або садового будиночку;
2) необхідно, щоб співвласники надали письмову згоду, щоб перевести дачний будинок у житловий;
3) також необхідно відзвітувати про те, що був проведений техогляд садового або дачного будинку. А ще тут повинні бути присутні висновки про те, що даний будинок повністю відповідає будівельним державним нормам України.

Новини ЖК Евромісто: За численними зверненнями жителів Евроміста, було прийнято рішення побудувати широку тротуар-велодоріжку
Коли всі вищевказані процедури будуть проведені, то ваш садовий або дачний будинок отримає статус житлового будинку. А вже після цього у даному будинку зможе прописатися власник. Ця процедура не повинна викликати жодних проблем у власників будинків.