Літо. Ринок нерухомості: знижки зростають, ціни падають

17 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

Столичний ринок нерухомості продовжує святкувати сезон відпусток. Невелика активність, як у продавців, так і у покупців. Продовжують знижуватись розцінки на квартири. Аналітики в області нерухомості зафіксували за останній час наступний факт: не апроксимовані ціни пропозицій знизились на 0,9%. На сьогодні показники залишаються приблизно такими ж – 0,8-0,9%.
Ріелтори розповідають, що під час покупки квартири знижка досягати може від 15 до 20%. А ось в сегменті дорогих квартир, так звана елітна нерухомість, розміри знижок, як стверджують спеціалісти, досягають в окремо взятих випадках 25%. За твердженнями експертів за останній час квартири преміям класу і бізнес класу користуються стабільно високим попитом, і при цьому практично половина покупців – це приїжджі, вихідці зі соду – основна частина покупців.

Новини Евромісто: Як змінилися ціни на житло в столиці за півроку?

Але поступатись практично четвертиною вартості квартири готові не всі власники житла. Деякі власники, коли у них не виходить квартиру продати по тій ціні, по якій вони задумали, роблять в цій же квартирі косметичний ремонт, а потім здають житло в оренду. Частіше за все таким чином чинять власники квартир, розташованих в центрі міста Києва, там все ще залишається високою вартість нерухомості.
А ось у покупців користуються попитом квартири в оренду, цінова категорія яких складає від 3000 до 3500 гривень. Варто зазначити, що переглянувши уважно базу даних, були виявлені пропозиції житла в оренду, вартість якого складає 2500 гривень за місяць. Там хоч і не дуже сучасні квартири, але затишні і цілком гідні. Розташоване подібне житло в різних районах Києва. Варто зазначити, що ще якийсь місяць тому назад в Києві орендувати квартиру, вартістю до 3000 гривень складало величезну проблему, навіть якщо мова йшла про найбільш віддалені райони від центру. Дійсно, зараз, напевно, не сезон.
Протягом останнього тижня ринок нерухомості ніякими суттєвими змінами не порадував. Як і раніше забудовники покупців приваблюють знижками і акціями на квартири. Подібні пропозиції часто діють виключно при оплаті 100%, але існує багато компаній, які знижки пропонують в уже підготованих для житла будинках.

Новини Евромісто: Події кращого жк в Києві
Київрада на одному із останніх засідань прийняла наступні рішення: забудовники будуть отримувати дозвіл, щоб проводити будівельні роботи тільки в тому випадку, якщо 10% квартир будуть передаватись учасникам АТО, а також сім’ям, у яких є загиблі в зоні АТО. Але рішення це стосується виключно тих будинків, котрі будуть будувати силові відомства.