Чому до вибору житла слід відноситися з ретельністю?

14 Вересня 2015 Спеціальні пропозиції

Здійснюючи купівлю житла необхідно уникати всіляких ризиків. На сучасному ринку досить багато нових об’єктів і щоб продати житло забудовники можуть заманювати потенційних покупців за рахунок занижених цін. У багатьох виникає питання з приводу того чи безпечно купувати такі квартири і що може ховатися за щедрими пропозиціями з боку компанії?
Після того, як ажіотажний попит підмінило положення з досконалою відсутністю торгів, показник ціни піднявся на перше місце. Сталася така ситуація через різке коливання валюти і відповідних змін на ринку валюти. До цього максимальна знижка в новому будинку складала 15%. Сьогодні вона може досягати показника в 40%. Якщо говорити про зменшення загальної вартості на житлі, воно досягає 37% в доларовому еквіваленті, що є показником за 2014 рік.

Новини нерухомості: Які зміни 2015 приніс у вартість самого бюджетного житла в Одесі?
У перший місяць літа багато компаній, що займаються зведенням будинків, почали займатися демпінгом. Вони хотіли отримати велику частку купівельного попиту і обігові кошти. Але покупці залишилися на вичікувальній позиції. При цьому ринок виявився на дні і ціни впали до рівня, який спостерігався в 2002 році.
Ангеліна Деревлева, директор по маркетингу говорить про те, що сьогодні краще не довіряти рекламі, яка пропонує квартири за заниженими цінами. У нинішніх умовах до вибору житла слід підходити ретельно і тримати орієнтир не лише на власний бюджет, розташування будинку, але і на обумовлюючі показники.
Низька ціна може вказувати на погану якість об’єкту, що відбивається в застосуванні неякісного матеріалу за низькою вартістю. Не зайвим буде підрахунок квартир і кількість ліфтів, саме вони є поширеною статтею для економії. Репутація будівельної компанії також заслуговує на увагу, адже вкладаючи засоби в комплекс, який тільки будується, покупець має бути завіреним в тому, що будівництво дійде до кінця.
Сьогодні можна спостерігати багато майданчиків з недобудованим житлом, деякі здаються не у встановлені терміни і з цієї причини люди бояться купувати житло на первинному ринку. Багато забудовників неправильно планують фінансові потоки, адже попит може підніматися і опускатися, валюта не залишається стабільною. Усе це вимагає грамотного управління фінансами.
Щоб звести свій ризик до мінімуму, перевагу слід віддавати великій компанії, яка вже змогла себе зарекомендувати з позитивного боку.