Тепер в Україні є можливість нерухомість зареєструвати за яких-небудь 2 години

06 Жовтня 2015 Спеціальні пропозиції

Заплатити доведеться за це в 10 разів більше.
У Україні Кабінет Міністрів встановив укорочені терміни на надання послуг держреєстрацій особистих прав, що стосуються нерухомого майна, строком на 5, 3, 1 робочий день, а також на термін – 2 години, встановивши при цьому розмір плати за надання подібних послуг (порядок – терміновий).
Ці відповідні зміни в сферу держреєстрацій особистих прав, пов’язаних з нерухомістю, внесли постанову уряду під номером 699 в 2015 році, 2 вересня.
Ця постанова свідчить, що платити за реєстр особистих прав, пов’язаних з нерухомим майном, упродовж 2-го годинника встановили в 1 раз більше, в порівнянні з адміністративним збором з приводу реєстрації нерухомості. У 5 разів більше від адміністративних зборів за подібну послугу вам треба буде заплатити, якщо вас зареєструють за 1 єдиний робочий день. Подвійну оплату ви заплатите за реєстрацію, яку вам зможуть провести за три робочі дні від моменту, коли у вас приймуть звичайну заяву, ну або ж за п’ять робочих днів від моменту заяви. Згідно із законодавством розгляд цього питання загальним терміном займе до 14-ти робочих днів.
А ще урядом були встановлені скорочені терміни, щоб узяти інформацію з держреєстру особистих прав, пов’язаних з нерухомим майном. Зараз інформацію, викладену на паперовому листку, отримати можна буде за 0,5 години, але заплатити треба буде в 3 рази більше, а зараз подібну послугу можна отримати за 1 годину і при подвійній оплаті.
Не варто забувати, що згідно з новими скороченими термінами держреєстрації обтяжень на особисті права, пов’язані з нерухомим майном, зараз не встановлені, але плата за подібну послугу складатиме в 2 рази більше, ніж адміністративний збір.
Маленька поправка: Кабінет Міністрів в 2015 році, 8 квітня, видав розпорядження під номером 190, де встановив, що якщо поступила відмова в держреєстрації, то плату за надання подібних послуг в короткі терміни повертати не будуть.
Також гроші не повертатимуть, якщо немає інформації, що стосується зареєстрованих вже особистих прав, пов’язаних з нерухомим майном, а також обтяжень на них в держреєстрі прав, а також реєстрі, пов’язаним з правами власності про нерухоме майно. У цей список також треба віднести Єдиний реєстр заборон відчужених об’єктів усього нерухомого майна, держреєстр іпотек, Держреєстр обтяжень усього рухомого майна. Заявникові за терміновість повертається плата у тому випадку, якщо винен в не наданні послуг державний реєстратор.