Україна і Емірати лідирують в списку найбільш дешевого світового житла

17 Вересня 2015 Спеціальні пропозиції

Вивчення проміжку з липня 2014г. по липень 2015г. показало глобальний обвал вартості житлового нерухомого майна в столиці ОАЭ і Україні. Дослідження проводила авторитетна консалтингова організація Knight Frank.
За вищеперелічений відрізок часу коефіцієнт проданого житла просів на 12 відсотків. Несподіваний обвал вартості на квартири в Дубаї виправдовують різким зниженням світової оцінки вартості нафти. Винуватцем падіння в ціні нерухомого майна в Україні аналітики називають військове протистояння на сході країни, практично два роки постійних акцій протестів і політичних подій.
Наступні місця в рейтингу низьких цін на нерухомість зайняли Кіпр, Греція і Китай. Річний показник цих держав знаходиться в одному діапазоні — близько 6%.
Найбільш житлова нерухомість подорожчала в Гонконзі — 20,7%. У трійці лідерів є присутньою Туреччина — 18,5% і Естонія — 13,4%.
Росії віддали усього 32-е місце в рейтингу країн світу. За останній рік вартість житлової нерухомості підросла на 2,5%.
Не можна не згадати аналіз ARPA Real Estate, який продемонстрував занепад попиту на квартири київських новозведених будов в два рази. Аналізу піддалися проміжки часу першого півріччя 2014 і аналогічні період минулого року.
В цілому, незалежний експерт в області нерухомого майна організація Knight Frank після дослідження світового ринку житла виявила, що індекс Global House Price за останні дванадцять місяців виріс тільки на 0,4%. Він свідчить про погіршення ситуації на світовому ринку нерухомості, вказуючи на найбільш низькі показники росту за останні чотири роки.