Висотне житло в Києві має великий попит

28 Вересня 2015 Спеціальні пропозиції

«Европейське Місто» повідомляє, що попит мають квартири, які знаходяться у висотних будинках на самих останніх поверхах.
Правда, передмістя, а також районні центри, населеність яких складає менше 100 000 чоловік, не будують висотне житло. Будівлі, у яких більше 16 поверхів, можна зустріти дуже рідко. Такі райони, як правило, мають слабку інженерну інфраструктуру, яка на велике навантаження не розрахована. Якщо забудовник захоче побудувати «висотку» де-небудь в передмісті, то він повинен провести якісь додаткові мережі, а це виллється в дуже навіть відчутні витрати. Як повідомляють експерти, навіть якщо зробити найскромніші підрахунки, то, щоб прокласти нові мережі на час будівництва ЖК де-небудь в передмісті, забудовники залишаться у збитку. Тому що кожен квадратний метр коштуватиме на 50-70 дол. менше, ніж вартість самої будови.
Варто відмітити, що в подібних населених пунктах відносно дешева земля, що дозволяє забудовникам обмежуватися безболісно проектами, у яких середня поверховість. А ось великі міста і столиця малюють абсолютно протилежну картину. Житлові комплекси більшість компаній тут зводять до 18-27 поверхів. Як стало відомо із слів експертів, будівництво «малоповерхівки» – це недозволена розкіш, тому що вартість землі дуже висока.
Але «тягу до високого» у усіх столичних девелоперів можна пояснити не лише тим, що вартість землі захмарна, але також тим, що необхідно економити, а також тим, що існує певна культура життя у багатоповерхівках, городяни до цього життя вже встигли звикнути.
За твердженням фахівців, зараз спостерігається високий попит на житло такого типу. Високі поверхи виглядають прийнятніше для багатьох жителів мегаполісів : як правило, квартири такого типу, видові, більше того, їх відмінна риса – підвищена шумова комфортність (звуки вулиці там відсутні повністю). Не зайвим буде нагадати, що, частенько, вони є дворівневими квартирами.