Оренда приватних будинків у Львові

28 Серпня 2015 Спеціальні пропозиції

При цьому, в місті сьогодні немає недорогих пропозицій оренди приватних будинків. Як розповіла керівник відділу житлової оренди АН «Дуоком» Мар’яна Саксонова, спостерігається невеликий, але стабільний попит на оренду приватних будинків. Найбільше орендарі цікавляться таким житлом навесні, щоб зняти квадратні метри на літній період.
Попит і пропозиції оренди
З початку року, незважаючи на коливання національної валюти, ціни на оренду будинків залишалися стабільними. Власники житла не прив’язують вартість оренди до курсу долара США і зазвичай вказують ціну в гривні.
На ринку оренди будинків, по словам Мар’яни Саксонової, недорогих пропозицій немає. Зняти трикімнатний будинок з усіма зручностями можна від 10000 грн. Вартість квадратних метрів залежить від площі, місця розташування і ремонту. Серед основних вимог орендарів – наявність зручностей, двір біля будинку, необхідна побутова техніка і меблів та місця для паркування машини.
Великий попит мають приватні будинки серед сімей переселенців. Як відмітив власник АН «Корисні поради» Любомир Бованько, вихідці зі сходу орендують недороге житло в містах-супутниках Львова, де вартість оренди нижча. Також має попит дороге приватне житло, його знімають заможні люди як зі Львову, так і з інших регіонів. Головна умова орендарів – термін договору оренди мінімум 2 роки. Вартість таких будинків близько $ 1000 – $ 2000.
Тенденції ринку
Фахівці відмічають, що в найближчий місяць ціни на оренду приватних будинків істотно не зміняться. Орендодавці не знижуватимуть вартість через подорожчання енергоресурсів, хоча усі комунальні послуги оплачує орендар. Не зміниться і попит на будинки, він, як і зараз, залишиться стабільним, проте перед початком навчального року частіше орендуватимуть квартири.